Apomedical d.o.o.

Brendovi

Olainfarm logo

JSC Olainfarm, podružnica JSC AB City, jedna je od najvećih kompanija u baltičkim državama sa 50 godina iskustva u proizvodnji lijekova i hemijskih farmaceutskih proizvoda.

Asortiman portfelja proizvoda koji razvija kompanija, koji se kontinuirano razvija i širi, uključuje 60 gotovih doznih oblika, 25 aktivnih farmaceutskih supstanci i više od 20 intermedijera, uključujući lijekove za nervni sistem, kardiovaskularno zdravlje, kao i antivirusna, antibakterijska sredstva. i antialergijskih lijekova.

Zdravstveni proizvodi koje je kreirao Olainfarm osiguravaju kako, još širi pristup korisnika potrebnim lijekovima, tako i rast i reputaciju kompanije na globalnom tržištu.

Olainfarm proizvodi se izvoze u više od 60 zemalja svijeta – oko 90% proizvodnje plasira se na izvozna tržišta.

 

840 zaposlenih obavlja svakodnevni posao u kompaniji, osiguravajući kontinuirani proces proizvodnje proizvoda u režimu 24/7.

 

Olainfarm sarađuje sa globalno i regionalno poznatim kompanijama, uključujući Chemo Group, Olon Spa, Dr. Reddy's, SUN Pharmaceuticals, Arotex AU, Almirall Ranke, UQUIFA, Hetero Drugs, Teva i Egis.

 

Od 2011. godine, lijekovi protiv tuberkuloze JSC Olainfarm su pretkvalifikovani za isporuku Svjetske zdravstvene organizacije.

 

Kompanija ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i razvoju farmaceutskih proizvoda poput serije adamantana, kinuklidina i nitrofurana.