Apomedical d.o.o.

Brendovi

IBSA Institut Biochimique SA

IBSA Institut Biochimique SA je privatna farmaceutska kompanija osnovana 1945. godine od strane grupe švicarskih biologa.

Sa sjedištem u Luganu, Švicarska, IBSA je započela svoje aktivnosti na nacionalnom nivou, ali je ubrzo postala konsolidovana kompanija širom svijeta.

Trenutno IBSA broji 1800 zaposlenih i plasira svoje proizvode koji pokrivaju 7 glavnih terapijskih područja na 4 kontinenta i u više od 70 zemalja. Svake godine kompanija proizvode oko 12 miliona bočica hormona, više od 200 miliona mekih kapsula i oko 60 miliona pakovanja gotovih proizvoda.

IBSA je razvila segment-orijentisane, vlastite tehnologije koje omogućavaju kvalitetno poboljšanje već raspoloživih i široko korištenih molekula i terapijskih rješenja. Zahvaljujući temeljitim sposobnostima u različitim aktivnostima, od osnovnih istraživanja do pred-kliničkog i kliničkog razvoja, visokog kvaliteta proizvodnje, regulatornoj stručnosti i direktnom prometovanju vlastitih proizvoda, IBSA je osnovala kompaniju na svjetskom nivou kroz partnerstva i lokalne podružnice u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Turskoj i Kini.

Viscoderm®

Sinovial®